Bo granne med lövskog och ängar

I idylliska Lillhagsparken uppför vi familjevänliga Lärkliden. Här bor du granne med lövskog, ängar och betande djur endast 15 min från centrala Göteborg. Bostädernas placering ger dig fina sollägen på både balkongen och uteplatsen vid din gräsmatta där du kan njuta av kvällssolen.

Samtliga bostäder har låg energiförbrukning med total elförbrukning på mellan 8-10 000 kWh per år. Solcellerna på taket täcker hela värmebehovet och lite till för de mindre bostäderna vilket sänker din elkostnad ytterligare. Vi installerar solceller med en effekt på 6 kWp vilket ger en årlig produktion på dryga 5 000 kWh. Bostäderna uppfyller energiklass B vilket innebär att de flesta bankerna erbjuder rabatt på ditt bolån.

I Lärkliden blir det bekvämt att bo med två parkeringsplatser på uppfarten, busshållplats ett stenkast bort och bra cykelväg till centrala Hisingen – helt enkelt ett drömboende för dig som vill ha alla kvaliteter som sätter guldkant på vardagen!

Vi värdesätter även valfriheten och tror de flesta vill göra sitt hem mer personligt på inflyttningsdagen. Därför har vi ett genomgående tillvalsprogram där du som köpare kan ändra allt från kök, badrum och golv till installationer så som spotlights. Mer information kommer inom kort.

Ekeblad Bostad räntesäkrar även bostadsrättsföreningens lån vilket ni kan läsa mer om under avsnittet Trygg Brf.

Matchar inte visningstiden din kalender, kontakta ansvarig mäklare för att boka tid för privat visning.

ANMÄL INTRESSE/ TA KÖLAPP

Fakta

Projektnamn: Brf Lärkliden
Arkitekt: Ekeblad Bostad
Bostäder: 64 rad- och parhus
Etapp 2: 18 bostäder
Parkering: 2 per bostad på uppfarten

Antal rum: 4 – 6 rum och kök
Boytor: 100 – 156 kvm
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Preliminär inflyttning:
Etapp 1 Q3/Q4 – 2024
Etapp 2 Q4 – 2024 / Q1 – 2025
Etapp 3 Q2 – 2025
Etapp 4 Q3 – 2025
Nästa visning:

 

SE LEDIGA BOSTÄDER HÄR

Tillgängliga bostäder

Bostäderna

100 KVM – 4 ROK (SLUTSÅLD)

Härlig fyra med kök och vardagsrum som öppnar upp mot stora fönsterpartier i västerläge. I direkt anslutning ligger bostadens uteplats.

På plan två ligger tre ordentliga sovrum och en liten allrumsdel i hallen. Här ryms en liten soffa eller ett skrivbord. Det stora sovrummet kan delas av för att skapa en rejäl Walk-In-Closet eller ett litet kontor. En liten uteplats i direkt anslutning till bostadens mindre sovrum, ger överblick av husets övre trädgårdssida.

 

Planlösning

130 kvm – 5 ROK

Entréplanets sociala ytor ligger i direkt anslutning till en stor balkong i västerläge. Här kan du se ut över den vackra dalgången från både kök och vardagsrum.
En trappa ned ligger ett rum där du själv kan bestämma hur det ska användas. Hobbyrum, hemmabio eller ett extra sovrum: du väljer! Här finns också utgången till bostadens uteplats.
På bostadens övre plan kan du nyttja hallen som myshörna eller arbetsplats. Här finns två mindre, välplanerade sovrum, och ett stort sovrum där du själv kan välja att dela av rummet till en Walk-In-Closet eller ett kontor.

Planlösning

156 kvm – 6 ROK

Entréplanet har ett rejält kök som länkar samman entrésidans uteplats och bostadens vardagsrum samt matplats. Stora fönsterpartier och en balkong i västerläge – här kan du njuta av kvällssolen!

På bostadens övre plan möts du av ett tilltaget allrum med två mindre, välplanerade sovrum, och ett stort sovrum med tillhörande Walk-In-Closet.
En trappa ned från entréplanet finns ett rum med utgång till bostadens uteplats och trädgård. Rummet kan delas av på olika sätt och här sätter bara fantasin gränser! Extra sovplatser, hobbyrum eller hemmabio? Du väljer!

Planlösning

I Brf Lärkliden får samtliga hus en egen uteplats som är väl tilltagen och i bästa solläge. Den ger utrymme för mysiga middagar i eftermiddagssolen och skojig utelek för familjen.
Husen har stora sociala utrymmen på entréplan med ett stort kök som öppnar upp sig mot ett väl tilltaget vardagsrum. Plan två är den privata delen av bostaden där det ryms sovrum, tv-soffa och eventuellt ett litet kontor.
De största bostäderna har ytterligare ett plan i suterräng där flexibiliteten är stor att inreda som extra allrum, sovrum eller tonårsrum med egen ingång.

TRYGG BRF: Belåningsgraden för denna typ av projekt har senaste åren generellt legat kring 12 000 – 15 000 kr/kvm. För Brf Lärkliden har vi gjort en markant förändring och sänkt storleken på föreningens lån till 6 000 – 10 000 kr/kvm samtidigt som vi beräknar månadsavgifterna på en kalkylränta (uppskattad ränta) på 4,5%. Vi har en vilja om att bygga upp en stark och solid förening tillsammans med våra köpare.

Ekeblad Bostad räntesäkrar även bostadsrättsföreningens lån genom att åta sig att utge ett räntebidrag om det sker ränteförändringar. Detta skyddar våra köpare från att eventuella räntehöjningar slår igenom i höjda månadsavgifter. Garantin gäller från tecknandet av bokningsavtal fram till 18 månader efter inflyttning.

Lillhagsparken

I Lillhagsparken får du det bästa av två världar. Här bor du omgiven av grönskande natur samtidigt som centrala Göteborg ligger 7 km bort. Två parkeringsplatser på uppfarten, busshållplats ett stenkast bort och bra cykelväg till centrala Hisingen – en fantastisk plats för familjelivet!

På 15 minuter kan du ta dig med buss 42 till Hjalmar Brantingsplatsen. Hållplatsen är en bra kopplingspunkt och härifrån tar du dig snabbt till andra delar av staden. Fem minuters bilväg från Lillhagsparken ligger två golfklubbar och Sankt Jörgen Park. Perfekt för den träningsintresserade och för den som gillar att gå på spa!

Närmsta förskolan och F-6 skola ligger inom gångavstånd. I framtiden ska en ny stor lekplats byggas i området, dessutom kommer vi att bygga en gemensam lekplats i Brf Lärkliden för de mindre barnen.

I Lärkliden får du ett drömboende, byggt på kulturhistorisk mark.

Situationsplan

Planritning

 

Säljbroschyr

Så här går köpet till: 

1. Bokningsavtal

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Här erlägger du en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas 13 000 kr.  

3. Upplåtelseavtal 

Cirka 3 månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

2. Förhandsavtal       

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

4. Tillträde  

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

Så här går köpet till: 

1. Intresseanmälan 

För att deltaga vid säljstarten av säljetapp 2 behöver du göra en intresseanmälan via projekthemsidan senast den 18 april, 2023. När du gör din intresseanmälan så registreras din plats i kön som baseras på datum och klockslag för din intresseanmälan.

2. Tomtvisning

Den 18 april kommer det arrangeras en tomtvisning vid vår visningsbod på fastigheten. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa personerna bakom projektet och få svar på dina frågor. Det är öppet hus från 16:00 – 19:00.

3. Bekräfta intresse 

För att behålla din köplats så behöver du bekräfta ditt intresse senast den 18 april, 2023. (Obs – Tänk på att du först måste göra en intresseanmälan innan du kan bekräfta ditt intresse). Bekräfta ditt intresse!

4. Säljstart 

Från och med den 19 april kommer våra mäklare att ringa till samtliga intressenter i turordning och du har nu chans att välja valfri ledig bostad när vi kommer till din plats i kön. 

5. Bokningsavtal 

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Här erlägger du en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas 13 000 kr.  

6. Förhandsavtal       

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

7. Upplåtelseavtal 

Cirka 3 månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

8. Tillträde  

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

ANMÄL INTRESSE

 

Anmäl ditt intresse och få mer information om husen, köpprocessen och en inbjudan till säljstart.
Din intresseanmälan kommer även utgöra din kölapp när försäljningen påbörjas.

kontakta mäklare

Gustav Johansson
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0734 – 05 00 05

gustav.johansson@nyakvadrat.se

Sanna Berglund
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0703 – 40 40 54

sanna.berglund@nyakvadrat.se