Hemma hos familjen Sandqvist

Hemma hos familjen Sandqvist har var sak sin plats. Här blandas tidlös inredning i ett modernt hem där funktion och stil går hand i hand. Med ett öga för detaljer har paret Sabina och Edvard skapat ett varmt och välkomnande hem.

Vilka bor här: Sabina, Edvard, deras två barn och hund
Bostadens storlek: 140 kvadratmeter
Plats: Kungälv, Ytterby
Byggår: 2021–2022
Inflyttning: 2022

I mars tidigare i år fick Sabina och hennes familj på fem nycklarna till parhuset i Kungälv. Då var de bara fyra, för i magen låg minstingen och väntade på att titta ut. När paret klev in i bostaden för första gången satte de direkt i gång med att sätta deras personliga prägel på det.

– Vi köpte parhuset i november 2020 och när vi fick nycklarna till huset i mars i år började vi direkt med att göra det till vårt, säger Sabina. Inbjudningarna till ett kombinerat ettårskalas och inflyttningsmingel var redan utskickade och då hade paret en månad på sig att måla, tapetsera och inreda hemmet. Från början var bostadens väggar vitmålade och det valde paret att måla om i olika nyanser av beige.

Parhuset i Kungälv sträcker sig över två och en halv våning med en stor takterrass högst upp. Bottenplanet är familjens samlingsyta där de placerat ett större matsalsbord, en mysig soffhörna och en mindre matplats perfekt för frukostmåltiden. Köket knyter samman bottenvåningen och blir en central del i bostaden – en trevlig plats där de kan umgås med både familj och vänner.

Mysig frukostmatplats och vackert kök från Vedum – här går inredningen ton i ton och skapar ett fint flöde i huset.

På våning två ligger familjens tre sovrum där de i Sabina och Edvards rum valde att skapa en läcker walk-in-closet i stället för ett extra sovrum. I barnens rum har Sabina arbetat med uttrycksfulla tapeter för att skapa känslan av ett extra rum i rummet.

Ett öga för detaljer. Barnens rum hänger sömlöst ihop – visst är detaljerna helt bedårande?

Högst upp i huset går familjen för att slappna av – där kollar de på tv och njuter av den rymliga takterrassen. Vi tyckte det var väldigt roligt att se hur familjen med stor lekfullhet möblerat de mindre ytorna på var sida av trappan.

Övervåningens magiska ljusinsläpp – här bor familjen verkligen bland grantopparna. På sidorna av trappan har Sabina placerat stilrena leksaker som ger hemmet en ombonad känsla.

Hur inreder man egentligen ett helt nyproducerat hus? Sabina arbetar mycket med att bryta ned skalan i rummen genom varierade material och färgsättning, något som skapar illusionen av flera rum i ett.
– Mattor är ett bra och mysigt sätt att dela upp rummet. Det blir en tydlig avdelning samtidigt som de dämpar ljudnivån i rummet.

Men för småbarnsfamiljen med en hund kan idéen av flera mattor i hemmet verka skrämmande. Vi frågar Sabina om det är svårt att hålla de rena.
– Under matsalsbordet ligger faktiskt en matta som är tänkt för både inom- och utomhusbruk, med två barn och en hund är det en perfekt, slitstark matta för oss. Med tanke på att den enkelt går att torka av så gör lite spill inte särskilt mycket.

När det gäller att inreda personligt tycker Sabina att det handlar om att man måste tänka på vilka som bor där och vilka behov man har.
– Hemmet är till för hela familjen och därför är det viktigt att inreda så att det passar oss alla. Det finns exempelvis avsatta lek-krypin på varje plan för barnens skull.

Parhuset i två och ett halvt plan har en trevlig inbjudande förgård och en stor trädgård. Pergolan och staketet har paret byggt i egen regi, ett arbete som verkligen gett utdelning – här spenderade familjen många timmar tillsammans i somras.