Inspiration söker hem

Många hör av sig till oss och frågar efter exempel på hur man kan inreda och möblera sitt nya hem – både inomhus och utomhus. På denna sidan samlar vi möbleringsförslag och tips till hur du kan planera din trädgård. 

Välkommen att hitta inspiration när du skall skapa ditt egna Ekebladhem. 

 

Att inreda smakfullt och smart

Andas ditt hem nordisk stillhet eller kanske orientalisk mystik? När man ska inreda sitt nya hem finns ofta fler möbler, idéer och drömmar än utrymme. 

Att inreda sin helt nya, tomma bostad kan vara en riktig utmaning, men med några enkla knep kan du skapa ett hem av din bostad utan att göra avkall på varken stil, personlighet eller inredningsglädje.

Här hittar du inspiration till hur du kan inreda ditt hem på ett smart och smakfullt sätt.

Inreda smart – få ut mer av dina kvadratmetrar

  • Ljusa kulörer –  Att måla och inreda med ljusa färger reflekterar dagsljus, och kan därför får rummet att kännas större. Även speglar, som reflekterar ljus, bidrar till en rymligare känsla.

  • Gardiner – Se till att dina fönster kommer till sin rätt. Placerar du ljusa, långa ända upp i taket och helt ner till golvet skapar du en känsla av ännu större fönster än du redan har.

  • Tavlor – För att skapa känslan av liv i hemmet är det effektivt att klä dina väggar med tavlor. Bra att veta är att stora tavlor är särskilt iögonfallande och skapar en känsla av att rummet är större

  • Smart förvaring – En viktigt faktor  känsla av lugn i hemmet är att det inte finns prylar överallt. 

  • Belysning – Vill du få din bostad att kännas större krävs det mer än en ensam lampa. Att sprida ut belysningen på flera platser i ett rum, får rummet att kännas större. Även ljusstakar är bra komplement till belysningen och som en bonus har du en källa till extra mys på mörka kvällar. 

  • Inreda med växter –  I en nyproducerad bostad är det extra viktigt att komma i håg det gröna. Växter mjukar upp raka linjer, bidrar med oregelbundenhet och skapar en lite lyxig och hemtrevlig atmosfär.

Titta in i
färdiga Ekebladhem

Många av de som har köpt en bostad från oss visar gärna upp sina inredda hem och nedan får du följa med hem till några.

Klicka runt och låt dig inspireras!

Klicka på bilden för full storlek 

Dags för
trädgårdstänk

Hur ser din drömträdgård ut? För många av våra köpare har trädgården ett stort mervärde. En egen oas med många möjligheter. Nedan hittar du inspiration till fyra olika trädgårdar – kanske är en av dessa precis det du drömmer om.

Lekvänlig trädgård

Att skapa en trädgård som passar för stora och små kräver inte så mycket, här
kommer några tips på hur man planerar för barn i sin trädgård.

Lekvänlig trädgård >

Lummig och lättskött

Nyckelordet till en lättskött trädgård är planering! Här kommer några förslag som
kan hjälpa den bekväma trädgårdsälskaren på traven.

Lummig och lättskött trädgård >

Prunkande trädgård

Är du en riktig trädgårdsälskare -nästinntil en trädgårdsnörd? Det är fullt möjligt
att skapa en oas med extra allt och tänka stort i den lilla trädgården.

Prunkande trädgård >

Minimalistisk trädgård

Perfekt för radhustomten är den modern och minimalistiska trädgårde. Här har vi försökt samla några tips till dig som vill skapa ett enhetligt och enkelt trädgårdsrum.

Minimalistisk trädgård >