Rad- och parhus i Göteborg

Välkommen till Lärkliden i Hisingen, Göteborg – ditt nya hem omgivet av natur, nära stadens puls. Upptäck våra energieffektiva och familjevänliga rad- och parhus, designade för en hållbar och bekväm livsstil. Med solceller på taket och moderna bekvämligheter är Lärkliden perfekt för dig som värdesätter kvalitet och hållbarhet.

Om projektet

I Lärkliden bor du med lövskogar och ängar som granne, endast 15 minuter från Göteborgs centrum. Bostäderna uppfyller energiklass B och det innebär att de flesta bankerna erbjuder dig rabatt på ditt bolån – ett så kallat grönt bolån.
Vad innebär ett grönt Bolån >

Vi erbjuder en räntegaranti från 4,5% för föreningens lån. Och det betyder att vi tillhandahåller räntebidrag vid eventuella ränteförändringar för att skydda dig som köpare mot höjda månadsavgifter på grund av räntehöjningar. Denna säkerhet är aktiv från det att bokningsavtalet undertecknas till 18 månader efter att du flyttat in. 

Flexibel prissättning och belåningsgrad

Du som köper en ny bostad i Lärkliden kommer erbjudas möjligheten att välja pris och månadsavgiftsnivå på bostaden. Antingen har din bostad en belåning om 10 000 kr/kvm alternativt 6 000 kr/kvm mot föreningen. Du kan då köpa till ett högre pris med en lägre avgift alternativt ett lägre pris med högre avgift. Månadsavgifterna i Lärkliden bygger på en ränta om 4,5%.   

Etapp 1 – Nästan slutsålt!

Etapp 1 i Lärkliden är snart slutsålt! Missa inte chansen att säkra en av de sista bostäderna. Etapp 1 motsvarar husnummer 1-34.

Etapp 2 – Kommande Försäljning:

Etapp 2 i Lärkliden, bestående av hus 35-60, är snart till försäljning. Registrera ditt intresse nu för att få information och förtur när försäljningen startar. 

ANMÄL INTRESSE / TA KÖLAPP

Typ:


Antal bostäder:


Upplåtelseform:


Parkering:


Antal rum:


Boyta:


Par- och radhus


60 st


Bostadsrätt


2 st/bostad


4-6 RoK


100-156 kvm


Preliminär inflyttning

Etapp 1:


Etapp 2:


Q4 2024/Q1 2025


Q3/Q4 2025


Visningar:

Visning sker löpande på byggarbetsplatsen. Kontakta mäklare för att boka en tid. Anmälan till mäklare krävs>

FAKTA

Projektstatus:


Typ:


Antal bostäder:


Upplåtelseform:


Parkering:


Antal rum:


Boyta:


Under byggnation


Par- och radhus


60 st


Bostadsrätt


2 st/bostad


4-6 RoK


100-156 kvm


Preliminär inflyttning

Etapp 1:


Etapp 2:


Q4 2024/Q1 2025


Q3/Q4 2025


Visningar:

Visning sker löpande på byggarbetsplatsen. Kontakta mäklare för att boka en tid.

Anmälan till mäklare krävs>

Tillträdesskydd

Om försäljningen av din nuvarande bostad skulle dra ut på tiden kan du ansöka om Tillträdesskydd. Det betyder att du, efter prövning, kan få flytta fram ditt tillträde i upp till 3 månader från ursprungsdatumet. Kontakta ansvarig mäklare för att få information och vilka villkor som gäller. Du måste ansöka senast tre månader innan tillträde till din nya bostad.

Se lediga bostäder & bofaktablad

Lillhagsparken

I Lillhagsparken bor du omgiven av grönskande natur samtidigt som du har centrala Göteborg sju km bort. Här har du två parkeringsplatser på uppfarten, en busshållplats ett stenkast bort och bra cykelvägar till centrala Hisingen.

På 15 minuter tar du dig med buss till Hjalmar Brantingsplatsen, och härifrån tar du dig snabbt till andra delar av staden. Med en fem minuters bilresa bort från Lillhagsparken ligger två golfklubbar och spahotellet Sankt Jörgen Park.

Närmsta förskola och F-6 skola ligger inom gångavstånd, och så småningom ska en ny stor lekplats byggas i området. Dessutom kommer vi att bygga en gemensam lekplats i bostadsområdet för de mindre barnen.

I Lärkliden får du alltså ett drömboende, byggt på kulturhistorisk mark.

Så här går köpet till: 

1. Bokningsavtal

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Det innebär att du erlägger en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas du 13 000 kr.  

3. Upplåtelseavtal 

Cirka tre månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Dina tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

2. Förhandsavtal   

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

4. Tillträde

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

Så här går köpet till: 

1. Bokningsavtal 

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Här erlägger du en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas 13 000 kr.  

2. Förhandsavtal   

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

3. Upplåtelseavtal 

Cirka 3 månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

4. Tillträde

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse och få mer information om husen, köpprocessen och en inbjudan till säljstart.
Din intresseanmälan kommer även utgöra din kölapp när försäljningen påbörjas.

Kontakta mäklare

Gustav Johansson, Nya Kvadrat.

Gustav Johansson
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0734 – 05 00 05
gustav.johansson@nyakvadrat.se

Poya Sondosi

Poya Sondosi
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0703 – 40 40 54
poya.sondosi@nyakvadrat.se