Bo granne med lövskog och ängar

I idylliska Lillhagsparken uppför vi familjevänliga Lärkliden. Här bor du granne med lövskog, ängar och betande djur endast 15 min från centrala Göteborg. Bostädernas placering ger dig fina sollägen på både balkongen, uteplatsen, och vid din gräsmatta där du kan njuta av kvällssolen. I Lärkliden bor du bekvämt med två parkeringsplatser på uppfarten, busshållplats ett stenkast bort och bra cykelväg till centrala Hisingen.

Energiförbrukning, solceller och räntegaranti

Samtliga bostäder har låg energiförbrukning med total elförbrukning på mellan 8-10 000 kWh per år. På varje bostad installerar vi solceller på taket som definitivt täcker hela ditt värmebehov, plus lite till för de mindre bostäderna. Solcellerna har en effekt på 6 kWp, vilket ger en årlig produktion på dryga 5000 kWh. Dessutom uppfyller bostäderna i Lärkliden energiklass B, och det innebär att de flesta bankerna erbjuder dig rabatt på ditt bolån – vad innebär ett grönt Bolån >

Ekeblad Bostad räntesäkrar även bostadsrättsföreningens lån vilket ni kan läsa mer om under avsnittet Trygg Brf.

Trygg BRF

Belåningsgraden för ett liknande projekt har generellt sätt legat kring 12 000 – 15 000 kr/kvm. I Lärkliden har vi gjort en stor förändring och sänkt storleken på föreningens lån till 6 000 – 10 000 kr/kvm, med en kalkylränta (uppskattad ränta) på 4,5%.

Vi räntesäkrar även föreningens lån. Och det innebär att vi åtar oss att utge räntebidrag om det sker ränteförändringar. På så sätt skyddar vi dig som köpare från att eventuella räntehöjningar slår igenom i höjda månadsavgifter. Garantin gäller från tecknandet av bokningsavtal fram till 18 månader efter inflyttning.

ANMÄL INTRESSE / TA KÖLAPP

Projektstatus:


Typ:


Antal bostäder:


Upplåtelseform:


Parkering:


Antal rum:


Boyta:


Under byggnation


Par- och radhus


60 st


Bostadsrätt


2 st/bostad


4-6 RoK


100-156 kvm


Preliminär inflyttning

Etapp 1:


Etapp 2:


Etapp 3:


Etapp 4:


Q4-2024


Q1-2025


Q3/Q4-2025


Q3/Q4-2025


Visningar:

Visning sker löpande på byggarbetsplatsen. Kontakta mäklare för att boka en tid. Anmälan till mäklare krävs>

FAKTA

Projektstatus:


Typ:


Antal bostäder:


Upplåtelseform:


Parkering:


Antal rum:


Boyta:


Under byggnation


Par- och radhus


60 st


Bostadsrätt


2 st/bostad


4-6 RoK


100-156 kvm


Preliminär inflyttning

Etapp 1:


Etapp 2:


Etapp 3:


Etapp 4:


Q4-2024


Q1-2025


Q3/Q4-2025


Q3/Q4-2025


Visningar:

Visning sker löpande på byggarbetsplatsen. Kontakta mäklare för att boka en tid.

Anmälan till mäklare krävs>

Tillträdesskydd

Om försäljningen av din nuvarande bostad skulle dra ut på tiden kan du ansöka om Tillträdesskydd. Det betyder att du, efter prövning, kan få flytta fram ditt tillträde i upp till 3 månader från ursprungsdatumet. Kontakta ansvarig mäklare för att få information och vilka villkor som gäller. Du måste ansöka senast tre månader innan tillträde till din nya bostad.

Se lediga bostäder & bofaktablad

Upplåten mark i Lärkliden

När du köper en bostad i Brf Lärkliden ingår:

• Gräsmatta
• Häck
• Uppfart (plats för två bilar)

På situationsplanen ser du en röd markering som omger en bostad med tillhörande tomt. De röda markeringen visar marken som är upplåten för den specifika bostaden. Upplåten mark innebär att marken är en juridisk del av bostaden, och det ger dig som köpare större frihet att besluta över hur den ska användas.

Lillhagsparken

I Lillhagsparken bor du omgiven av grönskande natur samtidigt som du har centrala Göteborg sju km bort. Här har du två parkeringsplatser på uppfarten, en busshållplats ett stenkast bort och bra cykelvägar till centrala Hisingen.

På 15 minuter tar du dig med buss till Hjalmar Brantingsplatsen, och härifrån tar du dig snabbt till andra delar av staden. Med en fem minuters bilresa bort från Lillhagsparken ligger två golfklubbar och spahotellet Sankt Jörgen Park.

Närmsta förskola och F-6 skola ligger inom gångavstånd, och så småningom ska en ny stor lekplats byggas i området. Dessutom kommer vi att bygga en gemensam lekplats i bostadsområdet för de mindre barnen.

I Lärkliden får du alltså ett drömboende, byggt på kulturhistorisk mark.

Så här går köpet till: 

1. Bokningsavtal

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Det innebär att du erlägger en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas du 13 000 kr.  

3. Upplåtelseavtal 

Cirka tre månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Dina tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

2. Förhandsavtal   

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

4. Tillträde

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

Så här går köpet till: 

1. Bokningsavtal 

Det första avtal du signerar är ett icke bindande bokningsavtal. Här erlägger du en bokningsavgift om 20 000 kr. Skulle du därefter vilja kliva av ditt köp återbetalas 13 000 kr.  

2. Förhandsavtal   

I samband med byggstart ersätts bokningsavtalet med ett bindande förhandsavtal. Här erlägger du ytterligare 80 000 kr i förskott.  

3. Upplåtelseavtal 

Cirka 3 månader innan du tillträder din nya bostad erlägger du 10 % av bostadens pris i förskott. Tidigare inbetalda förskott om 20 000 kr + 80 000 kr inkluderas i dessa 10%.

4. Tillträde

Vid tillträdet slutbetalar du din bostad.  

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse och få mer information om husen, köpprocessen och en inbjudan till säljstart.
Din intresseanmälan kommer även utgöra din kölapp när försäljningen påbörjas.

Kontakta mäklare

Gustav Johansson, Nya Kvadrat.

Gustav Johansson
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0734 – 05 00 05
gustav.johansson@nyakvadrat.se

Sanna Berglund, Nya Kvadrat.

Sanna Berglund
Fastighetsmäklare Nya Kvadrat

0703 – 40 40 54
sanna.berglund@nyakvadrat.se